DR. İBRAHİM KOÇ MUAYENEHANESİ

Lipödem Tedavisinde
Microlipodissolve

Dr. İbrahim Koç Kliniği

DR. İBRAHİM KOÇ MUAYENEHANESİ

Ameliyatsız Estetik, Anti - Aging ve İntegratif Tıp alanında hizmet sunmaktadır.

Lipödem Tedavisinde Microlipodissolve

Lipödem hastalarında, cilt altında biriken fazla yağların azaltılması amacıyla kliniğimizde Dr. İbrahim Koç tarafından ameliyatsız uygulanan Microlipodissolve; ciltte herhangi bir kesi yapılmadan küçük iğne ve/veya kanüller kullanılarak uygulanan ilaçlı bir yöntemdir. Geleneksel yağ azaltıcı yöntemlere göre vücut kontür düzensizliklerini en aza indirmek amacıyla tasarlanmıştır.

Vücudun belirli bölgelerinde orantısız yağ birikmesiyle karakterize edilen karmaşık bir durum olan lipödemin, geleneksel kilo verme yöntemlerine yanıt vermemesi, etkili tedavi seçeneklerine olan ihtiyacı artırmıştır.

Öncelikle kadınları etkileyen lipödemin tipik özelliği bacak ve kollarda diyet ve egzersize dirençli düzensiz ve orantısız yağ birikmesi ve şişme, ağrı, hassasiyet, kolay morarma.

Lipödeme tedavisinde geleneksel yaklaşımlar; semptomların yönetilmesi ve hastanın yaşam kalitesinin iyileştirilmesine odaklanmıştır.

Bu tür tedaviler: şişliği hafifletmek ve dolaşımı artırmak için tasarlanmış kompresyon giysileri, sıvı hareketini kolaylaştırmak için manuel lenf drenajı, hareketliliği artırmak için egzersiz ve diyet. Ancak semptomatik rahatlamaya rağmen bu yöntemler, lipödemin karakteristik olarak ürettiği anormal yağ birikintilerini önemli ölçüde azaltmamaktadır.

Microlipodissolve ve Lipodissolve gibi yeni lipolitik tedavilerin ortaya çıkışı, lipödem tedavisinde sadece semptomları yönetmekle kalmayıp aynı zamanda sorunun kökü olan aşırı, inatçı yağlarla da mücadele etmeyi ve etkilenen alanlardaki yağ miktarını ve hacmini azaltarak tedaviye katkı sunabilmektedir.

Estetik tıp sanatında, küçük bir dokunuş çok şeyi değiştirebilir.